Matematik

sansynlighed

24. september 2016 af chokolade23 - Niveau: B-niveau

Er der nogle som kan hjælpe?

I en klasse på 21 elever vælges ved lodtrækning 4 elever. Hvor mange forskellige kombinationer er der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2016 af mette48 (Slettet)

1. elev fås på 21 måder, 2.elev fås på (21-1) måde, 3 elev fås på 21-2 måder, 4 ...

de fire elever kan byttes rundt på 4*3*2*1 måder


Svar #2
24. september 2016 af chokolade23

så DVS 24 kombinationer ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2016 af mette48 (Slettet)

Nej

21*20*19*18/(4*3*2*1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2016 af Soeffi

#2 så DVS 24 kombinationer ?

Nej, antal kombinationer = 21·20·19·18/(2·3·4) = 5985


Svar #5
24. september 2016 af chokolade23

Tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2016 af jantand

Du vælger først en elev ud af de 21 Det er 21 forskellige    21 muligheder

Så vælger du elev nummer 2 ud fra de 20 der er tilbage      20 muligheder

Så vælger du elev nummer 3  ud af de 19 der er tilbage     19 muligheder

Så vælger du elev nummer 4 ud af de 18 der er tilbage    18 muligheder 

Så resultatet er 21*20*19*18 

Du kan se hvis du prøver at vælge to elever hvis der er 4 at vælge imellem

Første gang er der 4 at vælge imellem

Så er der 3 at vælge imellem     altså  4*3=12

Du kan se det hvis du laver et tælletræ:

a   b c d

hvis du vælger a   så er der b c d tilbage

Så i anden runde er der enten

a+b eller a+c  eller a+d

Hvis du vælger a+b  kan du vælge til dem  c eller d   Det giver a+b+c eller a+b+d

Ligeså med a+c og a+c

Så med 4 giver det 4*3*2=24


Svar #7
24. september 2016 af chokolade23

Så er svaret 24 kombinationer eller 5985. Er blevet forvirret nu

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2016 af Soeffi

#7 Så er svaret 24 kombinationer eller 5985...

Det som menes er: hvis rækkefølgen, som de vælges i, spiller en rolle, er antallet af måder, som de kan vælges på = 21·20·19·18 = 143.640. Det vil for eksempel være tilfældet, hvis der skal vælges en formand, en næstformand osv.

Hvis rækkefølgen ikke spiller nogen rolle, skal man dividere 143.640 med 24, hvor 24 er antallet af rækkefølger. 143.640/24 = 5985.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2016 af jantand

Der skal ikke divideres med noget. Du kan ikke tage en elev der allerede er taget . Så du kan ikke blande noget som helst.

Du kan vælge mellem 21 elever første gang

mellem 20 anden gang og så videre .

Så resultatet er 21*20*19*18


Svar #10
24. september 2016 af chokolade23

Så jeg skal bare sige 21*20*19*18?

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2016 af jantand

Du skal svare: 143640


Skriv et svar til: sansynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.