Kemi

Kemi

25. september 2016 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sidder med denne opgave og er lidt forvirret!.

I en beholder findes en gas, som kan være enten methan, CH4(g), eller ethan, C2H6(g). 
For at undersøge hvilken gas der er tale om, foretager man en analyse. 
Analysen viser, at 13,81 g af gassen fylder 11,4 L ved temperaturen 30 °C og trykket 1,015 bar.

a) Beregn gassens molare masse.

b) Hvilken af de to nævnte gasser er der tale om?

Har regnet opgave a) hvor jeg har fået til det her: n = p*V/(R*T) = (1,015 bar)•(11,4 L)/((0,083145 bar·L)/(mol·K))•((273,15+30) K)) = 0,459068 mol

Men kan ikke finde ud af b?

På forhånd taak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

M = m/n

M = 13,81 g / 0,459068 mol = 30,08 g/mol

b)

M(CH4) = 12 g/mol + 4*1 g/mol = 16 g/mol

M(C2H6) = 2*12 g/mol + 6*1 g/mol = 30 g/mol

Så det er C2H6.


Svar #2
25. september 2016 af wohoo1 (Slettet)

Tusind taak :)


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.