Kemi

Densitet og partialtryk

25. september 2016 af Jenskristiann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kloge hoveder.
Jeg skriver angående to kemiopgaver, som jeg ikke rigtig kan løse.
1. Om en guldbar:
Vægt: 2,49 kg
Densitet: 19,31 g/cm^3
Længde: 12 cm
Bredde: 3 cm
Højde: x cm
Nogle gode tips til hvordan jeg kan finde højden? Jeg kan nemlig ikke rigtig få det til at hænge sammen..

2.  En 100 liter gascylinder med et tryk på 10 bar ved temperaturen 298K  indeholder en blanding af flere gasarter, der i blandt er 10 mol oxygen.
Hvad er partialtrykket af oxygen?
Kan det godt passe, at partialtrykket af oxygen er 10 bar? Min metode virker nemlig forkert..

Håber I kan hjælpe :-)
Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

1. massefylde=\frac{masse}{rumfang}\Leftrightarrow 19,31=\frac{2490}{12\cdot 3\cdot x}\Leftrightarrow x=\frac{20750}{5793}\approx 3,58

Husk enheder i dit svar, når det er. 

2. Spørgsmålet er behandlet før i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1703243 

ntotal er bestemt ved brug af idealgasligningen. 


Svar #2
25. september 2016 af Jenskristiann (Slettet)

Jeg siger mange tak for svar!


Skriv et svar til: Densitet og partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.