Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Energi

26. september 2016 af anonym005

Jeg har svært ved denne opgave, som lyder således:

En el kedel indholder 1,7 kg vand der opvarmes fra 15 C til 95 C

Hvor meget energi optager vandet?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2016 af mathon

                          E_{opv\; vand}=m\cdot c\cdot \Delta T

                          E_{opv\; vand}=(1{,}7\; kg)\cdot \left (4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( \left ( 95-15 \right ) C\right )


Svar #2
26. september 2016 af anonym005

Argh okay tak! 


Svar #3
26. september 2016 af anonym005

Kan jeg også skrive det op således?

1,7 kg\cdot 4180 J/(kg\cdot C) \cdot (15,0 °C-95,0 °C)

(der skal være gradtegn, ikke vant til funktionen)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2016 af mathon

Nej for så bliver den tilførte energi negativ, hvilket betyder, at man vinder energi ved at opvarme, hvilket ikke er tilfældet.


Svar #5
28. september 2016 af anonym005

Okay tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.