Matematik

Reduktion potens

26. september 2016 af sea789 - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen

Er der nogen der vil være søde, at hjælpe mig med dette reduktionsstykke?:
(7-a)2


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2016 af mathon

              (7-a)^2=7^2-2\cdot 7\cdot (-a)+a^2=a^2+14a+49


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2016 af Capion1

Det giver
a2 - 14a + 49
og er udregningen af kvadratet på en toleddet størrelse, ikke et reduktionsstykke.
7 - a  =  7 + (- a)  som er de to led


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2016 af mathon

tastefejl:

              (7-a)^2=7^2+2\cdot 7\cdot (-a)+a^2=a^2-14a+49


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2016 af mette48 (Slettet)

#2 Jo og de 2 led er ganske rigtigt 7 og (-a)


Skriv et svar til: Reduktion potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.