Matematik

Hjælp til differentialregning

03. oktober 2016 af PresidentDun (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har fået et spørgsmål som lyder på følgende:

Funktionerne f og g er givet ved: f(x)=x^2-3x-5 og g(x)=-x^2-x+3.

Der findes et enkelt sted på x-aksen, hvor f og g har samme tangenthældning. Bestem dette sted.

Mit problem er, at jeg ikke rigtig forstår hvordan jeg skal bestemme dette sted.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2016 af peter lind

Løs ligningen f'(x) =g'(x)


Svar #2
03. oktober 2016 af PresidentDun (Slettet)

f'(x)=2x-3 og g'(x)=-2x-1. Vil det så sige: 2x-3=-2x-1, hvor x=0,5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2016 af peter lind

ja


Svar #4
03. oktober 2016 af PresidentDun (Slettet)

Ok, mange tak! 


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.