Matematik

et vilkårlig andengradspolynomium har forskriften f(x)=ax^2+bx+x vi ved,at f^' (x)=2*a*x+b.hvis tangenten er vandret ved et bestemt x,så er f^' (x)=0 dette betyder at 2ax+b=0,der hvor tangente

04. oktober 2016 af mud199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

giver ikke rigtig mening for mig :/


Svar #1
04. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

tangen er vandret 

spørgsålene går så:
isolere x i liningen 2ax0+b=0
giv argument for, at vi kan være sikre på, at det fundne x0 er toppunkts x-koordinat


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2016 af peter lind

#0 Hvad er problemet ?

#1 ja


Svar #3
04. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

kan det passe af jeg har fået det til x= - b/2a

dog kan jeg ikke give et argument da jeg bare har isoleret


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2016 af peter lind

det er korrekt


Svar #5
04. oktober 2016 af mud199 (Slettet)

Okay tusind tak, kan jeg bruge argumentet at jeg har isoleret x rigtig til spørgsmålet eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2016 af peter lind

det kan du godt


Skriv et svar til: et vilkårlig andengradspolynomium har forskriften f(x)=ax^2+bx+x vi ved,at f^' (x)=2*a*x+b.hvis tangenten er vandret ved et bestemt x,så er f^' (x)=0 dette betyder at 2ax+b=0,der hvor tangente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.