Matematik

inverse sinus funktioner

05. oktober 2016 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

bestem:

sin o arcsin(−0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af mathon


             \sin^{-1}(-0{,}2)=\left\{\begin{matrix} 3{,}34295+p\cdot 2\pi \\ 6{,}08183+p\cdot 2\pi \end{matrix}\right.       


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2016 af StoreNord

Hvad mener du?                                       sin o arcsin(−0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2016 af Capion1

I det principale interval er løsningen jo   - 0,2


Svar #4
05. oktober 2016 af mmmooo34 (Slettet)

men hvordan er du kommet frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2016 af AMelev

#4
Hvem spørger du? 


jf. # 2 sin o arcsin(−0,2), som du skriver, giver ingen mening. Hvad skulle der have stået? Er det den sammensatte funktion af sin og arcsin, du mener? I så fald står der (sin º arcsin)(0.2)= sin(arcsin(0.2)) = 0.2, da sin og arcsin er hinandens inverse, så de ophæver hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2016 af Capion1

I det principale interval har man:    sin Θ = - 0,2  ⇔  Θ = Arcsin (- 0,2)   


Svar #7
05. oktober 2016 af mmmooo34 (Slettet)

jeg spurgte bare i forhold til #1


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2016 af AMelev

sin-ligninger har 2 løsninger i intervallet [0,2π]. Den løsning x, som en lommeregner giver, ligger i [-π,π], og så er π - x også løsning, da sin(x) = sin(π-x). 

Derudover lander man efter et antal (p) cirkelomgange à 2π samme sted, så x + p•2π og  π - x + p•2π er også løsninger


Skriv et svar til: inverse sinus funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.