Matematik

bestem ligning for cirklen med centrum i A og som går igennem B

05. oktober 2016 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem ligning for cirklen med centrum i A og som går igennem B

A(1,2) og B(4,6) 

hvordan bestemmer jeg ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

Start med at lave en tegning

Beregn længden af radius

r =√((4-1)2+(6-2)2)

cirkelformelen centrum i (a,b) og radius r

(x-a)2+(y-b)2=r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2016 af peter lind

Find radius r som afstanden mellem A og B. Cirklens ligning kan så findes af (x-x0)2+(y-y0)2 = r2  hvor x0 og y0 er centrums koordinater


Svar #3
05. oktober 2016 af alhirz1997 (Slettet)

forstår ikke helt, har beregnet det nu og får r^2 lig 25? er det bare det føler der mangler noget kan bare ikke huske hvad man nu skulle gøre


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2016 af peter lind

Du skal bare skrive ligningen op


Skriv et svar til: bestem ligning for cirklen med centrum i A og som går igennem B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.