Matematik

Differentialregning

08. oktober 2016 af ElNino198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der kan forklare denne opgave

En funktion f er givet ved
f(x)=e?^(x)-3x+1
Bestem f(x) og gør rede for, at funktionen f har et minimum

Har bestemt f'(X), men hvordan gør man rede for at den har et minimum???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af StoreNord

Funktionen har et minimum dèr hvor dens afledede er nul.


Svar #2
08. oktober 2016 af ElNino198 (Slettet)

Hvordan ved man at der er minimum og ikke Maksimum?


Svar #3
08. oktober 2016 af ElNino198 (Slettet)

solve(e?^(x)-3=0,x) ? x=1.09861 det vil sige at den har minimum i dette punkt, men hvordan forklarer jeg hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2016 af StoreNord

Man kan jo tegne den!

ex-3 = 0          <=>           ln(ex) = ln(3)    <=>    x = ln3=1,099

Ved at betragte f' med en lillebitte tilvækt i x. Bliver  den positiv eller negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2016 af AMelev

Du kan ikke vide på forhånd, om der er max, min eller vanret vendetangent, når f ' er 0, men når du har fundet, at der kun er ét nulpunkt, kan du bruge grafen for f til at argumentere for, hvorvidt det fundne nulpunkt for f ' er et maxpunkt eller min punkt for f.

Du kan også bestemme fortegnsvariationen for f ' og derudfra monotonien for f, men det er nemmere at benytte grafen.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.