Matematik

Bestem førstekoordinaten til et punkt (Uden hjælpemidler)

08. oktober 2016 af SophiaDVallier - Niveau: B-niveau

Mit spørgsmål lyder:

En funktion f er givet ved: f(x)=ln(x+2)-2x

Der findes et punkt på grafen for f, hvori tangenten er parallel med x-aksen. Bestem førstekoordinaten til dette punkt.

Er der nogen, der kunne forklare mig, hvordan man kan finde frem til førstekoordinaten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2016 af AMelev

Når tangenten er parallel med x-aksen, er den vandret og har dermed hældningen 0. Da tangenthældningen i P(x0,f(x0) er f '(x0), skal du løse ligningen f '(x0) = 0.


Svar #2
08. oktober 2016 af SophiaDVallier

Vil det sig at f'(X0)=1/(X0+2) -2 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2016 af AMelev

Jep!


Svar #4
08. oktober 2016 af SophiaDVallier

Tak


Skriv et svar til: Bestem førstekoordinaten til et punkt (Uden hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.