Kemi

Ligevægt og temperaturændring.

09. oktober 2016 af Hydronium (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med reaktionen N2(g)+3H2(g) = 2NH3(g)

Ligmedtegnet skal forståes som ligevægtspile. 

Jeg skal svare på hvad der sker med ligevægten når man opvarmer blandingen. Ved at reaktionen vil forskydes i den endoterme retning, men hvordan ved jeg hvilken en der er den endoterme. 

Ved at delta H er -92 kJ, og går ud fra at jeg skal bruge denne information til noget.

Er der måske en der kan hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

For en proces der forløber ved konstant tryk, gælder

ΔH = ΔQ

Dvs. at når ΔH er negativ, så er ΔQ (den tilførte varme) også negativ. Der bliver altså afgivet varme til omgivelserne. Altså er processen exoterm.

 

ΔH negativ: Processen er exoterm

ΔH positiv: Processen er endoterm


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

Da ΔH er negativ mod produktsiden, vil reaktionen være exoterm mod produktsiden. Reaktionen er endoterm mod reaktantsiden. 

Der gælder det følgende:

ΔH = Hprodukter - Hreaktanter > 0  (endorterm reaktion)

ΔH = Hprodukter - Hreaktanter < 0  (exoterm reaktion)


Skriv et svar til: Ligevægt og temperaturændring.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.