Matematik

Løsning af ligningen: 4cosx = 8 - 2 (cosx + 1)

09. oktober 2016 af EmilHNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvordan man løser den her?

Håber der er nogle som kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af peter lind

Gang parentesen ud. Flyt derefter leddet med cos(x) over på venstre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2016 af mathon

                             2\cos(x)=4-(\cos(x)+1)

                             2\cos(x)=4-\cos(x)-1

                             3\cos(x)=3

                             \cos(x)=1

                             x=p\cdot 2\pi \; \; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z}

       

                             


Svar #3
09. oktober 2016 af EmilHNielsen (Slettet)

Sådan her:
4cosx = 8 - 2 - 2cosx - 2

6cosx = 4? 


Svar #4
09. oktober 2016 af EmilHNielsen (Slettet)

Forstår det ikke, vil du uddybe det :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2016 af peter lind

4cosx = 8 - 2cosx - 2 <=> 6cos(x) = 6 <=> cos(x) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2016 af StoreNord

Sådan ja; lige ud ad landevejen.


Skriv et svar til: Løsning af ligningen: 4cosx = 8 - 2 (cosx + 1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.