Fysik

acceleration

11. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: B-niveau

please hjælp med følgende opgave:

En klods på 250 g trækkes via en trisse med et lod på 40 g hen over en bordflade

a) Hvad bliver accelerationen, hvis bordet er helt glat?

b) Hvad bliver accelerationen, hvis gnidningskoefficienten er \mu = 0,10 ?

Skal jeg bruge denne formel:

F=G* m*M/r^2

¨Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af peter lind

Det er tyngdekraften på det lille lod, der trækker. Denne kraft er m*g

Massen der trækkes er summen af det stre og lille lod.

Brug Newtons anden lov F = M*a


Svar #2
11. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Hmm, er det så

F = 250 g / 40 g

Hvis, ja så giver det altså ikke rigtigt mening for mig..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2016 af peter lind

Nej F = 0,04kg*g  = (0,250+0,04)kg*a


Svar #4
11. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Jeg forstår det desværre ikke..

Og desuden vil jeg lige spørge om det ikke er et lille m ?

Altså F=m*a ? :))


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2016 af peter lind

Jeg brugte M fordi det er massen af lod+klods, der er tale om.

Du skulle måske lave en tegning af systemet. Det vil nok gøre det klarere. Den resulterende kraft på systemet er tyngdekraften på loddet, hvilket er det jeg angiver på venstre side. Ifølge Newtons anden lov er dette lig med massen af systemet * accellerationen. Det er det jeg har angivet på højre side 


Svar #6
12. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

F = 0,04kg*g  = (0,250+0,04)kg*a

Hvad mener du her ? :)

Altså:

F = m * a

F = 0,04 kg * g =

g er gravity? som er 9,82 ikke?

så det må være

F = 0,04 kg * 9,82 g

F = 0,3928

Jeg er gået helt død..


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. oktober 2016 af peter lind

g er tyngdeaccellerationen på jordoverfladen som er 9,82 m/sek2 

tredjesidste ligning: Der skal ikke stå noget g til sidst. Til gengæld mangler enheder på den og den næste ligning

ellers er det korrekt

Hvad er problemet med at komme videre ? Hvor er du gået helt død, som du udtrykker det?


Svar #8
12. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Det er fordi du efterfølgende skriver = (0,250+0,04)kg*a

Det forstår jeg ikke :/

efter at jeg har beregnet  F= 0,3928

Skal jeg så ikke konkludere noget og herefter skrive

F= (0,250+0,04)kg*a

jeg forstår ikke hvad kg er efter parentes

giver resultatet i a) så bare, F=0,29


Svar #9
12. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Hvordan skla dette skrives op ?

F = 0,04kg*g  = (0,250+0,04)kg*a


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2016 af peter lind

(0,250+0,04)kg = M er massen af klods+lod Ifølge Newtons 2. lov gælder F = M*a 

#9 Den nederste ligning er korrekt. Find a ud fra den


Svar #11
12. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Hvilken ligning?

F = 0,04kg*g  = (0,250+0,04)kg*a

F = 0,3982 = 0,29

er det korrekt ?..


Svar #12
12. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

jeg synes det er meget kompliceret..


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2016 af peter lind

Ligningen er den rigtige men det er dit resultat  ikke. Læg de to tal sammen så du har M og divider det op i venstre side. 0,3982 = 0,29 er ikke rigtig

Hvad finder du mere præcist kompliceret ? Jeg kan desværre ikke her sidde og pege på en tegning og forklare det bedre


Svar #14
13. oktober 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Hmmm, Jeg tror godt jeg forstår det en smule nu


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.