Matematik

hjælp til nem opgave

11. oktober 2016 af JV16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En virksomhed producerer covere til mobiltelefoner. Omkostningerne ved en produktion på x stk.

kan beskrives ved en lineær funktion C(x) = ax + b .

Ved en produktion på 150 stk. er omkostningerne 6000 kr.

Ved en produktion på 200 stk. er omkostningerne 7500 kr

 Bestem en forskrift for C og bestem omkostningerne ved en produktion på 400 stk

Er det ikke bare det dobbelt af 7500 kr ? = 15000 kr da 200 stk koster 7500 =?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2016 af PeterValberg

Du får faktisk oplyst to kendte punkter på grafen for sammenhængen:

(150, 6000) og (200, 7500)

benyt disse til at bestemme værdierne for hhv. a og b....
eventuelt som to ligninger med to ubekendte:

6000 = a·150 + b
7500 = a·200 + b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. oktober 2016 af JV16 (Slettet)

men hvad er svaret ? er det på den måde at man sætter punkterne ind i geogebra og så popper svaret op ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2016 af PeterValberg

Hvordan, du løser to ligninger med to ubekendte med CAS-værktøj,
er dit eget problem, ... jeg har givet dig et hint til opgavens løsning, 
herfra må du selv gøre noget

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2016 af PeterValberg

Du kan alternativt bestemme værdierne for a og b
som vist i video nr. 4 og 6 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til nem opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.