Matematik

bestem en differentialkvotienten for g(x)=(x^2-3)*cos(x)

14. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

differentialkvotienten for g

g(x)=(x^2-3)*cos(x)

g(x)=-sin(x)-x^2+3

Er det sådan man gør? Jeg er nemlig ikke helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2016 af Capion1

(x2 - 3) ' ·cos x  +  (x2 - 3)·(cos x) '


Svar #2
15. oktober 2016 af Mm98

hov undskyld. Det var meningen der skulle stå:

så altså jeg skal bestemme differentialkvotienten for:

g(x)=(x^2-3)*cos(x)

som giver:

g'(x)=-sin(x)-x^2+3

cos(x) bliver vel til -sin(x) når man differentere det.


Svar #3
15. oktober 2016 af Mm98

? :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2016 af StoreNord

(x2 - 3) ' ·cos x  +  (x2 - 3)·(cos x) '

(Den først afledet gange den anden + den første gange den anden afledet!)


Svar #5
15. oktober 2016 af Mm98

Skal dette så regnes ud eller er det resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2016 af StoreNord

Det skal regnes ud og reduceres så meget som muligt.


Svar #7
15. oktober 2016 af Mm98

wow, hvordan skal jeg gøre det?

- Det skal lige siges at jeg har ferie og eftersom, at jeg ikke har andet  at lave, så vil jeg øve mig på disse opgaver. Jeg vil gerne tage så mange noter så muligt. Jeg vil være super parat til eksamen til sommer!!

Derfor vil jeg bede om jeres hjælp til at forklare mig hvordan og hvorledes jeg skal gøre.

For 2 dage siden havde jeg problemer med isolering. Dette fik jeg også hjælp til, og nu fatter jeg det mere end jeg gjorde før.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2016 af mathon

                   g(x)=(x^2-3)\cdot \cos(x)2x\cdot \cos(x)

                   g{\, }'(x)=(x^2-3){}'\cdot \cos(x)+(x^2-3)\cdot \cos{ }'(x)=

                                      2x\cdot \cos(x)+(x^2-3)\cdot (-\sin(x))=2x\cos(x)-x^2\sin(x)+3\sin(x)


Svar #9
15. oktober 2016 af Mm98

Mange tak !


Skriv et svar til: bestem en differentialkvotienten for g(x)=(x^2-3)*cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.