Matematik

forsimpling af algebraiske udtryk

19. oktober 2016 af hej908 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan forsimples disse udtryk?

\frac{(8p)^{\frac{2}{3}}}{4p^{2}}

og dette:

\sqrt{\frac{x^{-2}y^{2}}{25x^{4}}}


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2016 af PeterValberg

\frac{(8p)^{2/3}}{4p^2}=\frac{2^{(2/3)\cdot 3}\cdot p^{2/3}}{2^2\cdot p^2}=\frac{2^2\cdot p^{2/3}}{2^2\cdot p^2}=p^{(2/3)-2}=p^{(2/3)-(6/3)}=...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2016 af PeterValberg

\sqrt{\frac{x^{-2}y^2}{25x^4}}=\sqrt{\frac{y^2}{25x^6}}=\sqrt{\frac{y^2}{5^2(x^3)^2}}=\frac{\sqrt{y^2}}{\sqrt{5^2}\cdot\sqrt{(x^3)^2}}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2016 af PeterValberg

Se denne videoliste [ LINK ] mht. regneregler

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: forsimpling af algebraiske udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.