Matematik

Hjælp til opgave om linier der står vinkelret på hinanden

21. oktober 2016 af signechch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til den her!!!

To linier er givet ved:      l: x+3-9=0       m: 3x-y-1=0

A: Vis at de to liner står vinkelret på hinanden.

B: Beregn koordinaterne for skæringspunktet mellem linierne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2016 af peter lind

Det gør de ikke, så du har formodentlig skrevet forkert. Hvis vinklerne står vinkelret på hinanden  skal produktet af deres hældningsvinkler være -1

Betragt de to ligninger som 2 ligninger med 2 ubekendte, som skal løses. Løsningen er de søgte koordinater 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2016 af Capion1

Det må formodes, at der mangler et y i l's ligning.
 l :   x + 3y - 9 = 0
m:    3x - y - 1 = 0
En normalvektor for l (1 ; 3) og for m (3 ; - 1)
Det skalære produkt er 0 , når vektorerne står vinkelret på hinanden, og omvendt.
 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om linier der står vinkelret på hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.