Matematik

Hvor mange procent af det samlede beløb går til de kvindelige ansatte?

24. oktober 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse

Ja, spørgsmålet lyder: "Hvor mange procent af det samlede beløb går til de kvindelige ansatte". Nu har jeg efterhånden tastet det ene og det andet ind. 

Jeg har vedhæftet et billed af det excel ark, jeg arbejder i. Der står oplysninger for både mænd og kvindernes løn i grupperede observationer. 

Vedhæftet fil: Hjælp.png

Svar #1
24. oktober 2016 af HKCamilla


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2016 af AMelev

Jeg går ud fra, at du skal besvare spørgsmålet ud fra de oplysninger, du har i regnearket.

Hvis beløbene i de enkelte intervaller er jævnt fordelt, vil det gennemsnitlige beløb inden for hvert interval være intervalmidtpunktet.
Hvis du går ud fra det, vil 7 af mændene få 13 750 kr., 11 få 16 250 kr., 16 få 18 750 kr. osv. Hvis du lægger dem sammen, vil du få det samlede beløb for mændene. Tilsvarende kan du finde beløbet for kvinder og derefter bestemme procentdelen, som kvindebeløbet udgør af det samlede beløb.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

kvinde% = samlet kvindeløn * 100 / samlet løn %

find selv beløbene fra regnearket


Svar #4
24. oktober 2016 af HKCamilla

Jeg kan slet ikke se, hvordan jeg skal regne det ud. Selv ikke ud fra de skrevet ting. Jeg ved bare, at det skal give 62%. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2016 af AMelev

Se #2
Hvad får du det totale mandebeløb til?

Hvad får du det totale kvindebeløb til?


Svar #6
24. oktober 2016 af HKCamilla

Den står der jo allerede. Det totale beløb for alle kvinder er 217500 kr og mændenes er 1290000 kr. 

Til sammen har de 3407500 kr. 


Svar #7
24. oktober 2016 af HKCamilla

Jeg fik knækket nøden. Jeg skulle tag de 217500/3407500*100 = 62,14%.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2016 af AMelev

Jeps! men lige en detalje 

#7

Jeg fik knækket nøden. Jeg skulle tag de 217500/3407500*100% = 62,14%.


Skriv et svar til: Hvor mange procent af det samlede beløb går til de kvindelige ansatte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.