Matematik

Polynomier

26. oktober 2016 af sille1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har rigtig svært ved at regne polynomier derfor håber jeg der er en som kan vise mig fremgangs måden for hvordan man løser de 2 opgaver her.

a) faktoriser polynomiet x2+5x+2

b) Bestem et polynomium, som har nulpunkterne -1 og 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2016 af Stats

I a) bliver du nødt til at anvende løsningen til en andengradsligning, og anvende

(x - r1)(x - r2)  hvor r1 og r2 er dine rødder.

I b) skal du anvende, at samme som ovenstående, hvor du blot har fået givet rødderne.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
26. oktober 2016 af sille1997 (Slettet)

Jeg er stadig meget usikker på hvordan jeg skal gøre i opgave a, men i opgave b vil det så bare sige jeg skal sætte tallene ind på x plads


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2016 af Stats

En andengradsligning på formen:

ax2 + bx + c = 0

har løsningen x = (-b ± √d)/2a, hvor d = b2 - 4ac

------------

Find koefficienterne a, b og c for din givne funktion og anvend ovenstående løsningsformel til at finde dine rødder

:____________________________________

I b) skal du sætte ind på r1 og r2's plads

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
26. oktober 2016 af sille1997 (Slettet)

Kan det passe i opgave a= 1, b=5, c=2 og så først finder man d= diskriminanten og derefter kan jeg finde nulpunkterne alt efter om d er positiv, negativ eller 0 

Og så i opgave b så ser ligningen sådan her ud (x-1)*(x+2) 

??


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2016 af Stats

Ja... Du har a = 1, b = 5 og c = 2... Find nu rødderne ved at anvende løsningsformlen....

I b)  

                          (x - r1)(x - r2)

Du har at r1 = -1 og r2 = 2 og dermed

                         (x - (-1))(x - 2)

Nu skal du bare have skrevet den ud på formen ax2 + bx + c

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
26. oktober 2016 af sille1997 (Slettet)

Er stadig rigtig usikker på hvad jeg skal gøre med opgave b, hvordan kommer den til at se ud når vi sætter -1 og 2 ind i formlen 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2016 af StoreNord

b)   Bestem et polynomium, som har nulpunkterne -1 og 2:

(x+1)(x-2)          som kan ganges sammen, så det får formen    ax2+bx+c

(Jeg tror det blir ....:     1x2-1x-2          )


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.