Matematik

Bestem samtlige stationære punkter

27. oktober 2016 af Pernille899 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle derude!

Jeg sidder her med en opgave, hvor jeg skal:
Lad f(x,y) = x^3 + y^3 - 3xy
Bestem samtlige stationære punkter for f(x,y)

Jeg ved at jeg skal differentiere med hensyn til x og y - men hvordan får jeg et punkt ud af det..?

Håber virkelig der er en der kan hjælpe.. og evt. give mig nogle gode regler for hvordan man gør - jeg er helt lost...

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2016 af AskTheAfghan

Du skal løse ligningssystemet  ∇f(x,y) = (0, 0). Det er 2 ligninger med to ubekendte.

Her er ∂f(x,y)/∂x = 3x2 - 3y og ∂f(x,y)/∂y = 3y2 - 3x, så ∇f(x,y) = (3x2 - 3y, 3y2 - 3x).


Skriv et svar til: Bestem samtlige stationære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.