Matematik

Find x

27. oktober 2016 af RaIIe (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Sidder med en opgave til imorgen og kan ikke lige finde ud af se her ligninger. Det ville være dejligt med hjælp

4x-5 = 2x+8


c. 2x+½-x = ½


Tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2016 af mathon

              4x-5 = 2x+8           træk 2x fra på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2016 af mathon

              4x-2x-5 = 2x-2x+8

              2x-5 = 8              læg 5 til på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2016 af mathon

              2x-5+5 = 8+5

              2x = 13         divider med 2 på begge sider.


Svar #4
27. oktober 2016 af RaIIe (Slettet)

Har fundet ud af den første mathon, nu mangler jeg bare den anden

Brugbart svar (1)

Svar #5
27. oktober 2016 af mathon

                2x+\tfrac{1}{2}-x = \tfrac{1}{2}     

                (2x-x)+\tfrac{1}{2} = \tfrac{1}{2}           træk \tfrac{1}{2} fra på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. oktober 2016 af AMelev

Reducér parentesen og træk ½ fra på begge sider.


Skriv et svar til: Find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.