Matematik

vinkler

28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej igen,

Jeg har beregnet opg. a) i vedhæftede, men kan ikke rigtig komme videre med opg. b)

Kan jeg få en hjælpende hånd? :)

tak

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1714158.png

Svar #2
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Jeg kan godt se opgaven, jeg skal bare have hjælp til den :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2016 af sofiah1203 (Slettet)

Du skal bruge cosinus- og sinusrelationerne.

Svar #4
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Men hvilken? Jeg brugte cosinusrelationerne, men kan ikke komme videre derfra.

Jeg får det til 16,284 grader, men det passer ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2016 af fosfor (Slettet)

a) giver 8.74

Derefter skal du bruge sinus relationen: arcsin(sin(D)/BC*CD)


Svar #6
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Hvordan har du fået det til 8,74?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:totrekanter.png

Svar #8
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Kan du skrive udregningen fra bund? 

- jeg kan simpelthen ikke finde hoved og hale i det.


Svar #9
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Hvis jeg siger:

arcsin(sin(D)/BC*CD)

får jeg 49,169º

Er <B så 49,169º ???


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. oktober 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) 

\left | BC \right |^2=\left |AB \right |^2+\left |AC \right |^2-2\cdot \left |AB \right |\cdot \left |AC \right |\cdot cos(A)\Leftrightarrow \left | BC \right |\approx 8,75

b)

\frac{sin(B)}{\left | CD \right |}=\frac{sin(D)}{\left | BC \right |}\Leftrightarrow B=sin^{-1}(\frac{sin(82,7)\cdot 5,20)}{8,74615})\approx 36,1


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. oktober 2016 af Soeffi

#8. For at finde |BC| skal du bruge cosinusrelationen (du indser at sinusrelationen ikke kan bruges, da du skal finde siden over for den eneste vinkel, som du kender.) 

\\cos(77,7^{o})=\frac{8,93^{2}+ 2,51^{2}-|BC|^{2}}{2\cdot8,93\cdot 2,51}\Rightarrow\\\;\\ |BC|^{2}=8,93^{2}+ 2,51^{2}-2\cdot8,93\cdot 2,51\cdot cos(77,7^{o})\Rightarrow\\\;\\ |BC|^{2}=76.495\Rightarrow |BC|=8.746


Svar #12
28. oktober 2016 af polkaprikkerrrrrrr (Slettet)

Jeg takker <3


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. oktober 2016 af Soeffi

Konstruktionen er følgende:

1) På en ret linje afsættes punktet A. Med A som centrum for en cirkel med radius 2,51 afstættes C på linjen.

2) Med A som omdrejningspunkt drejes linjen 77,7 ° mod uret. Med A som centrum for en cirkel med radius 8,93 afsættes punktet B ud af den drejede linje. A, B og C forbindes og man har den første trekant. 

3) Punktet D findes ved hjælp af en synsvinkelkonstruktion. Man ved at D ligger på en cirkelbue af punkter, der alle ser linjestykket BC under en vinkel på 82,7°. Et af disse punkter er toppunktet i en ligebenet trekant med grundvinklerne (180°-82,7°)/2 = 48,65°. Dette toppunkt konstrueres ved at dreje linjen gennem B og C 48,65° omkring B henholdsvis C. Skæringspunktet mellem de drejede linjer kaldes S. 

4) Synsvinkelcirklen, som D ligger på, er den omskrevne cirkel til trekant BCS. Cirklens centrum (T) er skæringspunktet af midtnormalerne til linjestykkerne CS og SB. 

5) Med C som centrum for en cirkel med radius 5,2 afsættes D på synsvinkelbuen. B, C og D forbindes og begge trekanter er færdige.

Vedhæftet fil:konstruktion.png

Skriv et svar til: vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.