Kemi

Kemi

30. oktober 2016 af Chemistrykemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe med opgave 1. Har selv forsøgt. Jeg ved at når når K_a=1,4*10^{-3}, så er pK_a=2,85. Hvilket må betyde, at den optræder som en middelstærk syre til at begynde med, men min lærer har sagt at vi ikke må benytte pH-formelen for en middelstærk syre. Hvad gør jeg så?

Kemiopgave.png

Vedhæftet fil: Kemiopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2016 af Heptan

Vedhæftet fil:Kemi.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2016 af Soeffi

#0 Formlen for svag syre giver


Svar #3
30. oktober 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

#2 Hvorfor skal man benytte formelen for en svag syre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2016 af Soeffi

#3 

Pointen er, at #1 og #2 i praksis giver det samme, og at #2 er lettere, som det også siges i #1.  


Svar #5
30. oktober 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

Skal jeg så bare betragte det som en divalent svag syre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2016 af Soeffi

#5...en monovalent svag syre

Svar #7
30. oktober 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

men der står i opgaven den er divalent. Er det først i delopgave 2 jeg skal betragte den som en divalent svag syre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2016 af Soeffi

#7

#2 Formlen for svag (monovalent) syre giver


Svar #9
30. oktober 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

Hvorfor skal man netop bruge formelen for en monovalent syre?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2016 af Soeffi

#9 Hvorfor skal man netop bruge formelen for en monovalent syre?

1) Der er ingen der siger, at du skal!

2) Formlen for divalent syre findes ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2016 af Heptan

#2 Det giver jo ikke det samme. Der er to betydende decimaler, men dit resultat stemmer ikke med mit. Det er ikke en svag syre.

#10 Formlen findes da, jeg har skrevet den i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2016 af Soeffi

#11 Det må du undskylde, jeg troede bare du mente (i #1), at det var nemmere at bruge formlen for monovalent middelstærk eller svag syre. 

Vedhæftet fil:574a8ba10f.jpg

Svar #13
31. oktober 2016 af Chemistrykemi (Slettet)

Kan I også hjælpe mig med opgave 2b. Vi må ikke bruge at pH=1/2(pK_s(s)+pK_s(amf))


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2016 af Heptan

#13 Ja, du kan gøre stort set det samme som #1.


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.