Matematik

Løsning af e differentialligningen analytisk

31. oktober 2016 af OleJespersen - Niveau: A-niveau

Hej!

Sidder fast ved denne opgave (se vedhæftet billede):

Håber nogen kan hjælpe!!!
 

Vedhæftet fil: DL.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2016 af mathon

                       \int h^{\frac{3}{2}}\mathrm{d}h=\int -C\mathrm{d}t      h(t)=\left (-C_2t+C_3 \right )^{0{,}4}\; \; \; \; \; \; C>0

                       \frac{2}{5}\cdot h^{\frac{5}{2}}=-Ct+C_1

                      h^{\frac{5}{2}}=-C_2t+C_3

                      h(t)=\left (-C_2t+C_3 \right )^{0{,}4}

                      h(t)=\left (\left (-\frac{h_{max}}{24} \right )\cdot t+h_{max} \right )^{0{,}4}

         


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2016 af mathon

korrektion:

                      h(t)=\left (\left (-\frac{{h_{max}}^{2{,}5}}{24} \right )\cdot t+{h_{max}}^{2{,}5} \right )^{0{,}4}


Svar #3
13. november 2016 af OleJespersen

Hvordan ved du at C_2 og C_3 er henholdsvis: (h_max^2.5)/24 og h_max^2.5?


Skriv et svar til: Løsning af e differentialligningen analytisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.