Matematik

Reducering

31. oktober 2016 af jonni12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe mig med at reducere følgende udtryk mest mulig:

1) a-2b/6 - 3a-2b/9

2) x-3y/4 - y+2x/8


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af mathon

1)
        er det
                    \frac{a-2b}{6}-\frac{3a-2b}{9}\; \; ?
          


Svar #2
31. oktober 2016 af jonni12 (Slettet)

Ja, det er det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2016 af mathon

                 \frac{a-2b}{6}-\frac{3a-2b}{9}          forlæng brøkerne til fællesnævneren 18.


Svar #4
31. oktober 2016 af jonni12 (Slettet)

Vil du evt. vise mig udregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2016 af mathon

Når der er flere led i tællerne sættes parentes om disse.

                       \frac{\left (a-2b \right )}{6}-\frac{\left (3a-2b \right )}{9}     

Der forlænges til fællesnævner 18

                       \frac{3\cdot \left (a-2b \right )}{3\cdot 6}-\frac{2\cdot\left (3a-2b \right )}{2\cdot 9}

                       \frac{ \left (3a-6b \right )}{18}-\frac{\left (6a-4b \right )}{18}         brøkerne kan nu komme på fælles brøkstreg

                       \frac{ \left (3a-6b \right )-\left (6a-4b \right )}{18}

                       \frac{3a-6b -6a+4b }{18}

                       \frac{-3a-2b }{18}


Svar #6
31. oktober 2016 af jonni12 (Slettet)

Tusind tak, det er det samme, som jeg har gjort :)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.