Matematik

Mellemregning

31. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er nedenstående udtryk sandt:

x*(2*x)^2=4*x^3

I så fald, hvordan kan det eftervises med mellemregninger? Jeg kan ikke lige selv få det til at gå op. Der er tale om udtryk fra en bog, hvor venstresiden reduceres til højresiden dog uden mellemregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2016 af PeterValberg

x\cdot(2\cdot x)^2=x\cdot2^2\cdot x^2=4x^3

Du skal benytte en potensregneregel:

(a\cdot b)^n=a^n\cdot b^n

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Mellemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.