Matematik

brøker

31. oktober 2016 af pigen12344 - Niveau: 8. klasse

Hej

Nogle der simpelt kan forklare hvordan man regner dette stykke ud (Tallene i parenteserne er angivet i brøkform):

5(1/4) - 3(1/2) 

Svaret skal være i brøk 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2016 af PeterValberg

5\tfrac14-3\tfrac12=\tfrac{21}{4}-\tfrac{7}{2}=\tfrac{21}{4}-\tfrac{14}{4}=\tfrac{7}{4}=1\tfrac34

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2016 af StoreNord

5(1/4) - 3(1/2)

5*\frac{1}{4}-3*\frac{1}{2}=\frac{5}{4}-\frac{3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2016 af Capion1

51/4 - 31/2 = (5 + 1/4) - (3 + 1/2) = 5 - 3 + 1/4 - 1/2 = 5 - 3 + 1/4 - 2/4 + (4/4 - 1) = ... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2016 af StoreNord

Går du i 3. G eller 8. klasse?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2016 af mette48 (Slettet)

#2 der er ikke noget gangetegn mellem hele tal og brøker

51/4 - 31/2 = (fællesnævner 4  ) da 1/2 er større end 1/4 den ene hele og 1/2 til 4-dele

4(4+1)/4 _ 3 2/4 = 4-3 (5-2) =1 (3/4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2016 af StoreNord

I højere klasser som 3. G behøver man ikke at skrive gangetegnet, og jeg mener også, at blandede tal er noget det hører til i underskolen (under 5. klasse)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2016 af Capion1

Gangetegnet kan, (på ethvert undervisningsniveau), undværes mellem

et tal og en konstant
et tal og en koefficient
to konstanter
to koefficienter
en koefficient og en konstant

men ikke mellem to tal


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2016 af StoreNord

Så du mener ikke jeg må skrive:

5(\frac{1}{4}-\frac{2}{2})-3(\frac{1}{2}+\frac{3}{3})=\frac{5}{4}-\frac{3}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2016 af AMelev

Problemet er, at trådstarter sætter parentes om brøken, og så udløses automatisk et usynligt gangetegn, hvis man tager det skrevne bogstaveligt. Hun skriver til gengæld i sin forklaring, at tallene i parentesen er brøker - det er hendes løsning på at skrive 5\tfrac14 direkte på tastaturet, hun kan jo ikke skrive 51/4. 

Det er da også forvirrende, at det usynlige tegn i blandede tal er + og i alle andre sammenhænge •, og CAS-værktøjer kan i det fleste sammenhænge da heller ikke forstå det.


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.