Matematik

Løs liningen

01. november 2016 af sofialarson1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg om x = -2 er en løsning til ligningen x* (4x^2 - 16) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af mathon

Indsæt -2 for x og undersøg om -2 er en rod.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af Pernille899 (Slettet)

Isoler x, og hvis hvis resultatet giver x=-2 er det en løsning til ligningen :)

Dette kan nemt gøres via en solve funktion..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2016 af mathon

eller omskriv

                           x\cdot (4x^2-16)=4x\cdot (x^2-2^2)=4x (x+2)(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2016 af mette48 (Slettet)

x* (4x^2 - 16) = 0 indsætter x=-2 på venstre side af =

(-2)*(4*(-2)2 - 16) = (-2)*(16-16)= 2*0 =0

-2 er rod


Skriv et svar til: Løs liningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.