Kemi

Latimer-diagram

01. november 2016 af Eliasz - Niveau: Universitet/Videregående

Følgende Latimerdiagram kendes med fortyndet svovlsyre som elektrolyt:

   +4                    +2                 0

PbO_2 \rightarrow PbSO_4 \rightarrow Pb

           1.70V             -0.36V

a) Opskriv afstemte reaktionsskemaer for halvcellereaktioner i diagrammet.

b) Skriv et afstemt cellereaktion for den galvaniske celle der kan laves.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2016 af Soeffi


Svar #2
01. november 2016 af Eliasz

a'eren har jeg lavet.

b'eren forstår jeg ikke


Svar #3
01. november 2016 af Eliasz

B'eren er også lavet nu..


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Er den galvaniske celle ikke? PbSO4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Hvad har du fået B'eren til?


Svar #6
02. november 2016 af Eliasz

2,06 V

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Hvordan kom du frem til dette resultat?


Svar #8
02. november 2016 af Eliasz

Spændingen for hele reaktionen;
1.70V-(-0.36V)=2.06V

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Undskyld, det er rigtigt. Det er mig, der sover. Jeg kom til at kigge på (c).


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. november 2016 af lisa25 (Slettet)

 b) Skriv et afstemt cellereaktion for den galvaniske celle der kan laves.

Har du fået:

Pb + PbO2 + 2H2SO4 -> 2PbSO4 + 2H2O


Svar #11
02. november 2016 af Eliasz

Nej ikke helt.

PbO2+4H+SO4- >Pb+2H2O+2SO4^-2


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Hvordan regner du c ud? Jeg bruger formlen: E = E^0 - (0,0591/n)*log(1/([H^+]^4*[SO_4^-2]^2))

Vi får oplyst at [SO_4^-2] = 1,00 M og pH = 2,00. Vi kender E^0 = 2,06 V, n = 2 og [SO_4^-2] = 1,00 M. Vi kender ikke [H+]. Hvordan finder man [H+]?


Svar #13
06. november 2016 af Eliasz

Du siger bare 10^-pH

Skriv et svar til: Latimer-diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.