Matematik

bestem ligning for tangent?

03. november 2016 af sandrai - Niveau: B-niveau

hej har fået denne opgave som jeg ikke helt kan finde ud af, håber nogen vil hjælpe :-) 

Vedhæftet fil: Udklip1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2016 af PeterValberg

Indsætter dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2016 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f' og benyt tangentligningen

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 er røringspunktets x-koordinat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2016 af AMelev

f '(x0) er tangenthældningen i x0. Bestem f '(x)
f '(x) = .....
Tangentligning y = f '(x0)·(x - x0) + f(x0), hvor (x0,f(x0) er røringspunktet

1. x0 = ....  f(x0) = ....   f '(x0) = ......        Indsæt i tangentligningen

2. Løs ligningen f '(x0) = 12 ⇔ x0 = ........
    f(x0) = ....   f '(x0) = ......        Indsæt i tangentligningen

3. Da tangenten skal være parallel med den angivne linje, skal de have samme hældning
    Angiv linjen på formen y = a·x + b .  y = .........    a = .....
    Løs ligningen f '(x0) = a ⇔ x0 = ........
    f(x0) = ....   f '(x0) = ......        Indsæt i tangentligningen


Skriv et svar til: bestem ligning for tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.