Matematik

Opgave om trekanter

04. november 2016 af Sagittarius (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder fast i et par opgaver om trekanter, hvis der er et par klogehoveder som gider at hjælpe, takker jeg.

Opgave 1

Find arealet af trekant ABC, når a=12 og ha=7

Opgave 2

Find d i trekant DEF, når arealet af trekanten er 24, og højden fra D er 8.

Opgave 3

En 6,5 m lang stige står lænet skråt op ad en mur. Ved jorden er stigen 2,5 m fra muren. Hvor højt når stigen op?

Opgave 4

En fodboldbane ved et gymnasium er 110 m lang og 60 meter bred. Hvor lang er diagonalen?

Opgave 5

En pyramide har en kvadratisk grundflade med sidelængden 70 m. Sidefladerne udgøres af trekanter med højden 55 m. Hvor høj er pyramiden?

Opgave 6

Givet er to ligedannede trekanter. I trekant ABC er b=1,7 og c=3,9. I trekant DEF er e=3,4 og D=5,0. Bestem skalafaktoren og de to sidste sider.

Opgave 7

Et træ kaster en 8,5 m lang skygge samtidig med, at en pind, der er 1 m lang, kaster en skygge på 0,9 m. Hvor højt er træet?

Opgave 8

Et kirketårn, som, man ved, er 27,75 m højt, kaster en skygge på 18,6 m, samtidig med at en personkaster en skygge på 1,20. Hvor høj er personen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2016 af Moderatoren

Der er mere end et par der? 

Tjek evt. denne tråd


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2016 af Moderatoren


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2016 af Moderatoren

Og ellers:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. november 2016 af ampelfrau (Slettet)

tegn de enkelte trekanter op, så er det nemmere at se det for sig

her er formlerne du skal bruge:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/areal/trekant


Skriv et svar til: Opgave om trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.