Matematik

Ligninger?

05. november 2016 af HKCamilla - Niveau: 10. klasse
Jeg har brug for hjælp til to ligninger. Altså jeg har forstået pointen i ligningsløsning og nogen ligninger, kan jeg da godt løse, men de her to, som jeg mangler at lave, har jeg svært ved.

Den første:

2x / 5 - 2 = 3x / 10

Den anden:

2x / 3 + 2 = 7x / 2 - 2

Og jeg skal selvf have det med mellemregninger. Jeg har hoppet rundt i dem, men kan ikke få dem til at gå op.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2016 af peter lind

Gang ligningerne med fællesnævnerne for at slippe af med brøkerne

Den første: Fællesnævner er 10 den anden fællesnævner 6


Svar #2
05. november 2016 af HKCamilla

Okay, altså nu har jeg ændret den første opgave til fællesnævneren 10. Men jeg forstår ikke helt det med at gange ligningerne?

Svar #3
05. november 2016 af HKCamilla

Jeg har løst den første. :)
Nu er det så bare den næste. Hmm..

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2016 af mathon

             \left (\frac{2x}{3}+2 \right )=\left (\frac{7x}{2}-2 \right )           multipliceres med 6

             6\cdot \left (\frac{2x}{3}+2 \right )=6\cdot \left (\frac{7x}{2}-2 \right )

             4x+12=21x-12..._{osv}


Svar #5
05. november 2016 af HKCamilla

Tak for hjælpen. Tror du, du kan hjælpe mig med denne her:

92,4=5,2*x^2+17,3

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2016 af mathon

               5{,}2x^2=92{,}4-17{,}3=75{,}1

               x^2=\frac{75{,}1}{5{,}2}

               x=\mp \sqrt{\frac{75{,}1}{5{,}2}}              


Skriv et svar til: Ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.