Matematik

graf for funktionen f(x)

06. november 2016 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej sidder med en aflevering, som jeg simpelthen ikke forstår

opgaven lyder således: 

Grafen for funktionen f (x)=b*ek*x  går gennem punkterne P(-2,1) og Q(4,5)

1.Bestem tallene k og b
(man skal vel ikke se på tallene k og b som a og b? altså fordoblingskonstanten og hældningskofficienten)
2. bestem fordoblingskonstanten for f
3. hvor mange procent vokser f pr. x-enhed?

håber i kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2016 af mathon

du har
                     \frac{y_2}{y_1}=e^{k(x_2-x_1)}     hvoraf k kan beregnes.

                     b = \frac{y_1}{e^{kx_1}}


Svar #2
06. november 2016 af makki1994 (Slettet)

Kan du også forklarer mig hvordan man bestemmer fordoblingskonstanten for f så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2016 af mathon

#2

Fordoblingskonstant:

              f(x+X_2)=b\cdot e^{k\cdot \left ( x+X_2 \right )}=2f(x)

                                        b\cdot e^{kx}\cdot e^{k\cdot X_2} \right )}=2f(x)

                                        f(x)\cdot e^{k\cdot X_2} \right )}=2f(x)

                                        e^{k\cdot X_2} \right )}=2

                                        k\cdot X_2 =\ln(2)     

                                        X_2 =\frac{\ln(2)}{k}   


Skriv et svar til: graf for funktionen f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.