Matematik

Sandsynligheds regning

06. november 2016 af Julia24 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder her med en matematik aflevering og jeg kan overhovdet ikke finde ud af at regne dette. 

Der er 36 spille kort, da billedkortne og 10'erne er taget ud. 

Hvad er sandsynligheden for at trække 2 esser? 

Hvad er sandsynligheden for at trække 2 ens? 

Håber virkelig der er en der kan hjælpe med formlen til denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2016 af fosfor (Slettet)

Hvad betyder 2 ens :o, alle kortene er forskellige :S, så svaret er 0%?

I den første er de gunstige cases at trække 2 ud af 4 esser, hvilket kan ske på binom(4, 2) måder. Divider dette med det totale antal cases binom(36, 2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2016 af Soeffi

#0

Sandsynligheden for to esser: (4/36)·(3/35) = 1/105. Sandsynlighden for to af samme værdi (esser, toere,..., niere) er 9 gange så høj: 9/105.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2016 af Capion1

# 0
2 ens, er det
spar / spar
3 / 3
rød / rød
?


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2016 af AMelev

Hvor mange kort trækkes?


Svar #5
07. november 2016 af Julia24 (Slettet)

Altså det er to ens som i to 3 eller to 4. Der trækkes to kort


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2016 af AMelev

Generelt: P(H) = Antal i H (gunstige)/Antal i U (mulige)

To kort trækkes ud af 36: Antal i U(dfaldsrummet) = Antal mulige er K(36,2)

H: To esser ud af 4: Antal gunstige er K(4,2) 

H: To ens, dvs. 2 esser eller 2 toere eller .... eller 2 niere
Antal gunstige er K(4,2) + K(4,2) + .... + K(4,2) = 9·K(4,2)


Skriv et svar til: Sandsynligheds regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.