Matematik

Strålingen fra noget radioaktivt affald aftager med 40% om året. Når strålingen er faldet til under 0,1% af den oprindelige, kan man overføre affaldet til en anden lagerplads. Hvor mange år varer det

09. november 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Strålingen fra noget radioaktivt affald aftager med 40% om året. Når strålingen er faldet til under 0,1% af den oprindelige, kan man overføre affaldet til en anden lagerplads.

Hvor mange år varer det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af mathon

                      I(t)=I_0\cdot (1-40\cdot 10^{-2})^t         hvor t er tiden i år.

                      I(t)=I_0\cdot 0{,}6^t

 Når strålingen er faldet til 0,1% af I0

                      0{,}1\cdot I_0=I_0\cdot 0{,}6^t

                      0{,}1= 0{,}6^t          hvoraf t isoleres.

        

                      


Svar #2
09. november 2016 af kitsimos (Slettet)

Tusind tak. Jeg fik det rigtige resultat :)


Skriv et svar til: Strålingen fra noget radioaktivt affald aftager med 40% om året. Når strålingen er faldet til under 0,1% af den oprindelige, kan man overføre affaldet til en anden lagerplads. Hvor mange år varer det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.