Matematik

Geometri

09. november 2016 af hi1234 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg får af vide i en opgave, at i en trekant ABC er a=5, b=8 og vinkel C =34 grader
Jeg  bestemme længden af AB. 

SKal jeg gøre brug af pythagoras sætning her eller?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2016 af peter lind

Nej. Du skal bruge cosinusrelationerne


Svar #2
09. november 2016 af hi1234

Hvorfor skal jeg bruge cosinusrelationen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2016 af peter lind

Fordi det virker. Lav en grov tegning af tekanten for at få overblik. Der er intet om at trekanten er retvinklet, så du kan ikke bruge pytagoras


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2016 af mathon

                       c=\sqrt{a^2+b^2-2\cdot a\cdot b\cdot \cos(C)}

                       A=\cos^{-1}\left ( \frac{b^2+c^2-a^2}{2\cdot b\cdot c} \right )

                       B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )


Svar #5
09. november 2016 af hi1234

Tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2016 af Capion1

# 0
Du har, i en vis forstand, ret i at skulle anvende Pythagoras, men ikke den vi normalt forstår ved Pythagoras' læresætning,  a2 + b2 = c2
Cosinusrelationen kaldes også den udvidede pythagoræiske læresætning, da den gælder for alle vinkler, også den ikke-rette vinkel. Pythagoras er specialtilfældet, hvor C = 90º


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.