Fysik

Fysik - sluthastighed

10. november 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn ved antagelse om energibevarelse en teoretisk værdi for kuglens sluthastighed efter 1 meters fri fald. 

Hvordan regnet den ud? Nogle der kan hjælpe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvis kuglen starter med hastigheden 0m/s, kan du benytte m*g*h = ½m*v2.


Svar #2
10. november 2016 af Hejmeddig2132 (Slettet)

Kan det så passe at:
Epot : 9,82 m/s^2 * 1 m = 9,82 m/s^2
9,82 m/s^2 / 0,5 = 19,64 m/s^2
Kvadretroden af 19,64 m/s^2 = 4.4317 m/s^2 
4.4317 m/s^2 / 0.2778 km/t = 15.95 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2016 af mathon

eller direkte:
                          v=\sqrt{2\cdot g\cdot h}
Ja det kan passe
        


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2016 af Eksperimentalfysikeren

#2 Du har rod i enhederne. I første linie (jeg skriver ikke tallene) m/s^2 * m = m^2/s^2. Du mangler at kvadrere m. Når du i tredie linie tager kvadratroden, skal du også gøre det af enheden, hvilket du ikke kan af den enhed, du har skrevet, men det går fint med den korrekte enhed: kvadratroden af (m^2/s^2) = m/s, hvilket er enheden for hastighed. Til sidst: omregningen: Du skriver (stadig uden tal) m/s^2 / (km/t) = km/t. Det bør være: m/s / ((m/s)/(km/t)) = km/t eller (se nedenfor) m/s * (km/t)/(m/s).

i sidse udregning undrer det mig, at du dividerer med 0,2778 i stedet for at gange med 3,6(km/t)/(m/s). Det første er ikke forkert, men det andet er nemmere.

Dine talværdier er korrekte.


Skriv et svar til: Fysik - sluthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.