Matematik

Funktion f

10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen derude der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave?

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit vedhæftede billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2016 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f' ved at benytte nedenstående
regel på hver led i forskriften for f:

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

Indsæt x=1 i forskriften for f'

Benyt tangentligningen med x0=1

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2016 af Studentos

Du starter med at differentiere hvert led for sig. 

x^3 \rightarrow 3x^2    

4x^2\rightarrow 2*4x=8x

4x\rightarrow 4

5\rightarrow 0

Så du får et differentieret udtryk, der lyder:

3x^2-8x+4   (Her sætter du 1 ind på x'ets plads) 

Differentialkvotienter


Svar #4
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Er det her rigtigt eler har jeg gjordt noget forkert?

y = 22x - 27


Svar #5
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Er der nogen der kan fortælle mig om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2016 af Studentos

Du skal regne f'(1) og f(1) ud. 

f'(1) ... Du sætter 1 ind på x'ets plads i det differentierede udtryk.

f'(1)=3*1^2-8*1+4=-1   

f(1) ... Du sætter 1 ind på x'ets plads i forskriften, som du starter med. 

f(1)=1^3-4*1^2+4*1+5=6

Du sætter nu ind i: 

y = f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0)

y = -1*(x-1)+6

y = -x+7


Svar #7
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

er det svaret på opgaven? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2016 af Studentos

Ja, det skulle det meget vel være. 


Svar #9
10. november 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

ja det er jeg også lige kommet frem til tusind tak! :)


Skriv et svar til: Funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.