Kemi

BaCO3 og SrCO3 opløses i 4M eddikesyre

10. november 2016 af k0543 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

BaCO3 og SrCO3 opløses i 4M eddikesyre. Antag at halvdelen af eddikesyren er forbrugt ved opløsningsprocessen. Opskriv reaktionen. Beregn pH af opløsningen. Nogen der kan hjælpe ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2016 af Soeffi

#0. Du skal nok bruge bufferligningen. Man skal vel forestille sig, at karbonat er omdannet til kulsyre, og at [HAc] = [Ac-].


Svar #2
11. november 2016 af k0543 (Slettet)

#1

#0. Du skal nok bruge bufferligningen. Man skal vel forestille sig, at karbonat er omdannet til kulsyre, og at [HAc] = [Ac-].

pH= pKs + log ((1-xs)/xs)        ; hvor xs=1/2

jeg får pKs=pH=4,76 

Lyder det rigtigt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2016 af Soeffi

#2

Det er mit bedste bud. 


Skriv et svar til: BaCO3 og SrCO3 opløses i 4M eddikesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.