Matematik

Opstilling af andengradsligning

13. november 2016 af lionpanda (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej!
Jeg har simpelthen lige brug for en smule hjælp med denne opgave.

Et "tal" ganget med sig selv er 6 større end "tallet".
Hvad er "tallet"? (Kald tallet for x)

Mange tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af mathon

Når "et tal" sættes lig med x,
haves:
                                              x\cdot x=x+6
som ordnet og reduceret
giver:
                                              1x^2+(-1)x+(-6)=0\, _{osv...}


Svar #2
13. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Yes, got it! Mange tak for hjælpen.

Må jeg have lov til at spørge om en sidste opgave?

I en retvinklet trekant er hypotenusen  hhv. 1 cm og 8 cm længere de to kateter

Hvad er arealet. (tip sæt hypotenusen til x)

Areal for en trekant er jo 1/2 · h · g, men da dette ikke indeholder en potens, hvordan kan det så blive til en andengradsligning? Forstår ikke opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2016 af mathon

       sæt hypotenusen til x:

                                              T=\tfrac{1}{2}\cdot k_1\cdot k_2=\tfrac{1}{2}\cdot (x-1)(x-8)=\tfrac{1}{2}\left ( x^2-9x+8 \right )


Svar #4
13. november 2016 af lionpanda (Slettet)

Tak skal du have!

Det var til stor hjælp.


Skriv et svar til: Opstilling af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.