Matematik

Halveringstid - MAPLE

13. november 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Hvordan indsætter jeg halveringstids formler ind i maple?  altså den her f.eks: T1/2 = log(1/2) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af sjls

Du gør brug af de to forskellige funktioner a_n og log, der står i venstre side under "expression" og indsætter dine tal. :)


Svar #2
13. november 2016 af Theajames (Slettet)

den viser stadig noget mærkeligt ved siden


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2016 af sjls

#2

Tryk på det grønne "a", og skriv i stedet et "a" i almindelig skriftfarve. Det andet er skam rigtigt nok - det er bare en anden måde at skrive halveringstiden på. Hvis ikke du vil have, den skal stå der, så lad blot være med at trykke "enter" efter din indtastning af formlen.


Svar #4
13. november 2016 af Theajames (Slettet)

okay, men der står et minus foran er det rigtigt nok?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2016 af sjls

#4 

Ja, det er det.


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. november 2016 af mathon

da
           T_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{\log(a)}=\frac{\ln\left ( \tfrac{1}{2} \right )}{\ln(a)}=\frac{-\ln(2)}{\ln(a)}=-\frac{\ln(2)}{\ln(a)}


Svar #7
13. november 2016 af Theajames (Slettet)

kan i se hvad jeg har gjort forkert siden den ikke gider virke 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2016 af sjls

#7

Det ser ud som om, du har skrevet et forkert "ln" i nævneren. Husk at bruge den, der står under "expression". Derudover skal du huske at skrive punktummer, når du vil skrive kommaer. 


Svar #9
13. november 2016 af Theajames (Slettet)

fungere stadig ikke:/


Svar #10
13. november 2016 af Theajames (Slettet)

h


Svar #11
13. november 2016 af Theajames (Slettet)

har fundet ud af det, tusind tak


Skriv et svar til: Halveringstid - MAPLE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.