Kemi

Partialtryk

13. november 2016 af Jenskristiann (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle sammen. 
Jeg har problemer med følgende opgave:
"En vigtigt komponent i raketbrændstof er N2O4.  Ved 25 grader celcius er det en gas der delvis dissocierer til NO2 . 
Ved 25 grader celcius indstilles en ligevægt:   N2O4 (g) <=> 2NO2 (g)
Ved ligevægt i en beholder på 3,00 liter er der  7,64 g  N2O4 og 1,56 g NO2. Hvad er partialtrykket af NO2?
Håber nogen kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af OliverGlue (Slettet)

Hvad er du i tvivl om? Du skal omregne en massen af et stof til det tilsvarende partialtryk.

Det er to meget brugte sammenhænge, du skal bruge...

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2016 af mathon

Beregn først
                           antal mol af hver gas.

                           p_{N_2O_4}=\frac{n_{N_2O_4}}{n_{total}}\cdot p_{total}                partialtrykket er molbrøken af totaltrykket

                           p_{NO_2}=\frac{n_{NO_2}}{n_{total}}\cdot p_{total}


Svar #3
13. november 2016 af Jenskristiann (Slettet)

Jeg forstår bare ikke, hvordan man kan regne det, når ikke får opgivet Ptotal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2016 af OliverGlue (Slettet)

#2
Hvorfor betragter du begge gasser? For NO2 skriver du også
p_NO2 = (n_NO2/n_total)*(n_total*k) = n_NO2*k

hvor k er R*T/V.

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. november 2016 af OliverGlue (Slettet)

#3
Du skal fuldstændig instinktivt kunne omregne en masse af et stof til en stofmængde, og så trykket ved et bestemt V og T.

Hint:
Ideal gas

Brugbart svar (1)

Svar #6
13. november 2016 af mathon

                       n_{N_2O_4}=\frac{7{,}64\; g}{92{,}010\; \tfrac{g}{mol}}

                       n_{NO_2}=\frac{1{,}56\; g}{46{,}005\; \tfrac{g}{mol}}

                       p_{total}=\frac{\left ( n_{N_2O_4}+ n_{NO_2} \right )\cdot R\cdot T }{V}


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2016 af OliverGlue (Slettet)

p_NO2 = n_NO2*R*T/V = 1.56/46 * 8.314 * 298 / 3 kPa = 28 kPa

Brugbart svar (1)

Svar #8
13. november 2016 af mathon

eller noteret
                        p_{NO_2}=\left [ NO_2 \right ]\cdot R\cdot T


Svar #9
13. november 2016 af Jenskristiann (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen til jer begge.
Jeg har lige prøvet at sætte mig ind i idealgasligningen, og jeg forstår det fuldt ud :-)
Takker endnu en gang!


Skriv et svar til: Partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.