Kemi

Udregne opløselighedsproduktet ud fra Entropi og entalpi værdier.

13. november 2016 af lisa25 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan nogen vejlede mig, hjælpe mig og/eller give mig et hint til løsningen af denne opgave?

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2016 af mathon

                \Delta_r G^\Theta =\Delta_r H^\Theta -T\cdot \Delta_r S^\Theta=R\cdot T\cdot \ln(K_{sp})


Svar #2
13. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Nåh ja... Mange tak for hintet Mathon!


Svar #3
13. november 2016 af lisa25 (Slettet)

Jeg har udregnet delta H og delta S, hvorefter jeg får gibbs energien til 140534 J/mol. Jeg indsætter de kendte værdier i DeltaG = R*T*ln(K), og isolerer Ksp, hvor jeg får 4,30*10^24. Jeg ved, at det er forkert. Men jeg ved ikke, hvad jeg har gjort galt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2016 af mathon

Korrektion:
                   \Delta_r G^\Theta =\Delta_r H^\Theta -T\cdot \Delta_r S^\Theta={\color{Red} -}R\cdot T\cdot \ln(K_{sp})


Skriv et svar til: Udregne opløselighedsproduktet ud fra Entropi og entalpi værdier.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.