Kemi

Kemi - opløselighed

14. november 2016 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn opløseligheden i rent vand for AgI.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af mathon

Kaldes den molære vandopløselighed for s
haves:
                                                AgI\, _{\textit{(s)}}\; \rightleftharpoons \; Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; I^-\, _{\textit{(aq)}}
ligevægskoncentrationer:                                s                    s

med ligevægts'brøken':
                                                   \left [Ag^+ \right ]\cdot \left [ I^- \right ]=K_{sp}

                                                   s\cdot s=K_{sp}

                                                   s=\sqrt{K_{sp}}
                                                      


Skriv et svar til: Kemi - opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.