Matematik

Andengradsligningens koefficienter

14. november 2016 af Lygtepæ1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har lidt problemer med disse opgaver. Hvordan regner man dem ud? (Se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2016 af PeterValberg

Andengradsligningen ax2 + bx + c = 0
hvor diskriminanten d = b2 - 4ac

a) Hvis diskriminanten er mindre end nul (negativ), så er der ingen løsninger.
    Du skal således bestemme c, så b2 - 4ac < 0

b) Hvis diskriminanten er lig med nul, så er der netop én løsning.
    bestem b således, at:    b2 - 4ac = 0

c) Der er to løsninger, hvis diskriminanten er større end nul (positiv).
    Bestem a således, at:  b2 - 4ac > 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
14. november 2016 af Lygtepæ1 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Andengradsligningens koefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.