Matematik

Bestem koordinatsættet til røringspunktet

14. november 2016 af Lasse1091 (Slettet) - Niveau: A-niveau

har indskrevet graf f(x) og indsat tangent ligningen y ind i et koordinatsystem

men forstår ikke hvordan man finder koordinatsætte for Q

Vedhæftet fil: koordinatsæt.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2016 af mathon

f(x)=x^3-5x^2+4x 

Linjen l med ligningen y=x-9 er tangent til grafen for f i punktet P(3, f (3)) .

En anden linje m er parallel med linjen l og tangerer grafen for f i punktet Q.

    Bestem koordinatsættet til røringspunktet Q.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. november 2016 af Skaljeglavedinelektier

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1684466


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2016 af mathon

      Q=\left ( \frac{1}{3},f\left ( \frac{1}{3} \right ) \right )


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til røringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.