Kemi

Titrering HCl + NaOH

14. november 2016 af nj4220 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et bægerglas fylder med 70 mL demi vand, derefter overføres 20,0 mL af "Syre U" til bægerglasset.

En burette fyldes med 0,10 M NaOH og der tildryppes derefter NaOH til blandingen indtil ækvivalent punktet nåes. Dette sker ved 14,5 mL. (pH =7,0)

Opskriv reaktionsskema for reaktionen mellem HCl + NaOH : HCl + NaOH --> NaCl + H2O

Beregn syre-vand blandingens koncentration. Til beregning bruges aflæst ækvivalentspunkt. (14,5 mL)

n(NaOH) = c*V = 0,10 mol/L * 14,5 mL = 0,00145 mol

Stofmængdeforhold mellem NaOH og syre-vand blandinger er 1:1 og stofmængden for syre-vand derfor også 0,00145 mol, derefter regnes koncentrationen: c = n/V = 0,00145 mol/ 0,090L = 0,0161 mol/L

Korrekt? 

Beregn pH i syre-vand blandingen.

Beregn den formelle koncentration af "syre U"

Er der nogle der kan kommer med hints eller hjælp?


Skriv et svar til: Titrering HCl + NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.