Matematik

ligevægtsprisen + priselasticiteten

16. november 2016 af Winther999 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har to opgaver , som jeg vil høre om der er nogle som hjælpe mig med?
Gerne med forklaring og evt. illustrerer hvordan den skal udregnes.

Demand: P=-3Q+100
Supply: P =2Q+15


a) Bestem ligevægtsprisen og mængden, såvel matematisk, grafisk som tabellarisk (Anvend gerne excel og/eller geogebra)

b) Bestem priselasticiteten i dette ligevægtspunkt og forklar, hvorfor elasticiteten ikke er konstant på en ret linje.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2016 af StoreNord

Ligevægts-prisen må vel være, hvor graferne skærer hinanden.

Elasticitet ved jeg ikke noget om.


Svar #2
17. november 2016 af Winther999 (Slettet)

Jo, men hvordan udregner man den matematisk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2016 af StoreNord

Demand=Supply                  <=>               -3Q+100 = 2Q+15                

Løs denne ligning med hensyn til Q.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2016 af Micky92 (Slettet)

Hej sjovt at vi skulle mødes herinde. Jeg sidder med samme opgave og lige den opgave har jeg lavet har du evt. løst opgave 4 eller 6 så kunne vi jo bytte svar.

mvh 

En anden, som sidder med samme opgave.


Svar #5
17. november 2016 af Winther999 (Slettet)

Har desværre ikke lavet nogle af dem endnu - Kigger først på dem i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2016 af Micky92 (Slettet)

Okay.
Så kan vi skrives ved. Vil helst ikke give noget ud, uden noget kommer den anden vej. Har du lavet noget andet.
Af regneopgaverne

Skriv et svar til: ligevægtsprisen + priselasticiteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.