Matematik

Rektanglets areal

16. november 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Nogen der kan hjælpe med at løse opgave B?
Vedhæftet fil: IMG_9478.JPG

Svar #1
16. november 2016 af Liselotteeee (Slettet)

.
Vedhæftet fil:IMG_9479.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2016 af ShadowFang (Slettet)

#0, 1

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1720463.
Angående anden del af delspørgsmål b i opgaven, så er vi i tråden ikke nået så langt (endnu).

Men anden del af delspørgsmålet løses således:

Arektangel = h · b. Da h = ( (6 - (3) / (4)) · b), så indsæt dette på h's plads i Arektangel.
Differentiér. Sæt A'(b) = 0. Løs denne ligning. Bestem monotoniforholdene.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2016 af Margna (Slettet)

Er dette man skal differentier, hvis ja hvordan? A?????rektangel = ( (6 - ((3)/(4))) · b)· b.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2016 af StoreNord

rektangel = ( (6 - ((3)/(4))) · b)· b           ja. Gang b ind i parentesen. Og erstat b med x.

A(x)=6x-\frac{4}{3}x^{2}                Hvad er så A'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. november 2016 af Margna (Slettet)

skal man så lægge 1 på x´s plads?


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2016 af Margna (Slettet)

- og hvor kommer 6x fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. november 2016 af StoreNord

Arealet er højde gange bredde.        (6-3/4 b)*b               gang sammen og erstat b med x.


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. november 2016 af Margna (Slettet)

jamen hvorfor skrev du så 6x, er det en fejl siden du ikke skrev den nu. og ja har skrevet 
A(x) = ( (6 - ((3)/(4))) · x^(2)) , hvad skal jeg nu?


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. november 2016 af StoreNord

#8

I mellemtiden har jeg opdaget at den metode ikke duer.

Istedet for at maximere døren, skal vi minimere de to trekanter over og til højre for døren.

Idet arealet af en trekant er ½*h*g, blir arelet udenfor døren:

Avsd=½(6-6+3/4 b)*g + ½(6-3/4 b)*(8-b)

Reducer og differentièr dette.


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. november 2016 af MatHFlærer

Opgaven findes desuden her, hvis det kan hjælpe -> https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1642417


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. november 2016 af StoreNord

#8   Jeg er sikker på vi er i mål.


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. november 2016 af Margna (Slettet)

Hvad er det arealt giver i den anden tråd, kan kun se at der er blevet bestemt b 


Brugbart svar (1)

Svar #13
17. november 2016 af StoreNord

Der er ikke beregnet noget areal. Mathon har bare fundet ud af at der er et extremum i 4. Og det er korrekt.

Find nu bare et udtryk for det øvrige areal. Dèt kan nemlig minimeres.  :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
17. november 2016 af StoreNord

Når du vågner igen, og har fundet arealet udenom døren, skal du finde toppunktet's x-værdi.

Brug "noget af" Toppunkts-formelen til dèt.

y-værdien, altså arealet finder du ved at indsætte x-værdien din areal-formel.


Brugbart svar (1)

Svar #15
17. november 2016 af StoreNord

En lille skitse kan måske hjælpe på begreberne. Ellers vend tilbage.

Se vedhæftede:

Vedhæftet fil: Rektanglets areal.png

Skriv et svar til: Rektanglets areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.